Re-Guard header

Füldugók és fültokok

A zaj okozta halláskárosodás az egyik leggyakoribb módja a hallásvesztésnek. Elkerülésére használjunk füldugót vagy fültokot!
Safety First PU-hab füldugó narancs Safety First Füldugó adagoló állvány 500 pár/szett Safety First PU-hab füldugó zsinóros narancs Safety First PU-hab füldugó zsinóros detektálható kék Safety First Szilikon füldugó lamellás zsinóros Safety First Szilikon Füldugó kék tárolódobozzal szett Safety First Eco fültok ABS piros Safety First Fültok párnázott ABS sárga

A zaj okozta halláskárosodás az egyik leggyakoribb módja a hallásvesztésnek.
Okozhat fülzúgást, fülcsengést, enyhe ideiglenes hallásvesztést (kevesebb, mint egy napig), dobhártya perforációt, de akár tartós halláskárosodást is (főleg idősebb korban). 
Munkakörönként változó lehet a szükséges védőeszközök jellege, mint például kesztyű, munkavédelmi bakancs, védőszemüveg, és persze füldugó. Egy sor törvény vonatkozik a dolgozók halláskárosodástól való védelmére.
A berendezések legfeljebb 80dB-es zajt kelthetnek. Amennyiben eléri vagy meg is haladja ezt az értéket egy munkahelyen a zajterhelés, a munkáltatónak biztosítania kell hallásvédelmi eszközöket a dolgozók számára.
Magánemberként is dolgozhatunk zajvédelmi eszközökkel akár a ház körül, a kertben, hajón, építés és felújítás közben… Az otthoni barkácsolásnál persze nem kötelező a szabályok betartása, de attól még ajánlatos.
A maradandó halláskárosodás nem hirtelen alakul ki, hosszabb idő kell, hogy az ember egyáltalán észrevegye. Miközben egy lyukat fúrunk a falba, könnyen érheti fülünket akár 110dB-es hangerősségű zaj is.
Egy ilyen erős hang már öt perc alatt maradandó halláskárosodást okozhat.


A halláskárosodás elkerülésére használjunk füldugót vagy fültokot!

A zaj okozta ártalmak megakadályozására számtalan segédeszköz áll rendelkezésünkre.
A Re-Guard Kft. kínálatában megtalálja az egyszer használatos hab füldugókat, ezekhez rendelhetnek ügyfeleink praktikus utántölthető adagolóállványt.
(Safety First PU-hab füldugó narancsSafety First Füldugó adagoló állvány)

 A szivacs füldugók léteznek zsinóros változatban is, de rendelhetnek tőlünk akár detektálható (fémdetektorral érzékelhető) verziót is.
(Safety First PU-hab füldugó zsinóros narancsSafety First PU-hab füldugó zsinóros detektálható kék

Szilikon, lamellás kialakítású füldugónk ergonomikus tervezésének köszönhetően kényelmes viselet. A lamellás alakú kialakítás miatt a szilikon füldugó könnyen illeszkedik a fül alakjához, tisztítható és újra-felhasználható.
Ez a termék kapható műanyag dobozkával is, így szállítása és tárolása könnyű feladat.
(Safety First Szilikon füldugó lamellás zsinóros, Safety First Szilikon Füldugó kék tárolódobozzal szett

Fültokok esetében ajánljuk állítható, megerősített fejpánttal rendelkező termékünket, amely kényelmes viselet. A hevedernek számos, komfortot biztosító légzőnyílása van.
Rugalmas, megerősített műanyag fejpántja 2 pontos felfüggesztéssel ellátott, a felfüggesztési rendszer segít a párna nyomásának egyenletes elosztásában. Ezenkívül a fültok 2 ponton elfordítható, így körbe forgatható.
(Safety First Eco fültok ABS piros

Továbbá ajánljuk figyelmükbe ABS (akrilnitril-butadién-sztirol) fülvédőnket. Az ABS legfontosabb mechanikai tulajdonságai az ütésállóság és a szívósság; az ütésállóság alacsonyabb hőmérsékleten sem csökken gyorsan, a fültok jól látható és hőálló. Rozsdamentes acél fejpántjuk korrózióálló és hőellenálló. Párnázott fejpántja 4 ponton kapcsolódik a fültokokhoz, ez a felfüggesztési rendszer segíti a párna nyomásának egyenletes elosztását.  
(Safety First Fültok párnázott ABS sárga)
 

Kapcsolódó termékek